- Blocaj în negocierile pentru formarea noului guvern
- La 35 de ani de la Revoluție, dosarul crimelor din acele zile zace în justiție
- Klaus Iohannis, de Ziua Victoriei Revoluției – „România este într-un moment de cumpănă"
- Elenei Lasconi: „România trebuie să se desprindă de un sistem corupt și să aleagă drumul drept”
- Atac tragic la târgul de Crăciun din Magdeburg
„Jurnalul Annei Frank” va deveni roman grafic şi film
„Jurnalul Annei Frank” va deveni roman grafic şi film, sub coordonarea regizorului şi scenaristului israelian Ari Folman şi a ilustratorului David Polonsky, care vor lansa proiectul în luna octombrie.
Adaptarea pentru marele ecran a volumului va reprezenta versiunea „cea mai de încredere” a unora dintre cele mai „şocante” documente din liuteratură.
Penguin Random House a anunţat lansarea volumului în luna octombrie. Acesta va oferi ”un punct de vedere unic asupra celei mai mari barbarii din istoria umanităţii”, scrie El Pais.
Proiectul este sub egida Fundaţiei Anne Frank. Ambii autori, care au mai colaborat pentru documentarul animat ”Bashir” (2008), premiat cu un Glob de Aur şi un premiu César şi nominalizat la Oscar, vor încerca să dea o nouă dimensiune scrierilor personale ale Annei Frank din perioada în care trăia ascunsă de nazişti.
Potrivit editurii, volumul va permite publicului „mai puţin obişnuit cu lectura sau care este pasionat de romanele grafice” să se apropie de un document ”imperativ a secolului XX” şi „o lecţie morală care nu trebuie ocolită”.
Anne Frank, născută pe 12 iunie 1929, a stat ascunsă timp de doi ani (6 iulie 1942 – 4 august 1944), de teama deportării în lagăr, într-o anexă a sediului firmei patronate de tatăl său, în Amsterdamul ocupat de germani. Acolo, a ţinut un jurnal (început anterior, în 12 iunie 1942). Pe 4 august 1944, Anne şi ceilalţi şapte locatari ai anexei au fost arestaţi şi, mai târziu, deportaţi într-un lagăr de exterminare nazist. Cu excepţia lui Otto Frank, toţi membrii familiei au murit. Anne şi sora ei au murit de tifos la Bergen-Belsen, în februarie sau martie 1945. Eliberat din lagărul de la Auschwitz, tatăl Annei a publicat şi a făcut cunoscut în toată lumea jurnalul fiicei sale. Originalul este expus în casa pe care familia o avea în Amsterdam.